Broskvový džem s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Med včelí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Gelfix Extra
  • 2 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 514 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté broskve rozkrojíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Větší polovinu broskví vložíme do hrnce a za stálého míchání na silném ohni rychle přivedeme k varu. Potom ještě vaříme, aby se vypařila třetina šťávy. Vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Do hrnce přimícháme zbylé broskve, půlku medu a vanilkový cukr. Pokračujeme ve vaření 5 minut. Následovně vmícháme zbylý med, želírovací přípravek a opěr stálým mícháním vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně.

  • 3

    Hotovým a ještě horkým džemem naplníme teplé skleničky, které ihned uzavřeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom převrátíme, necháme vychladnout a uložíme na studené místo.

Komentáře k receptu