Domácí pudink z karamelu, smetany a mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Mandle plátky
  • 4 polévková lžíce Maliny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 382.8 mg
  • Draslík 95.3 mg
  • Vláknina 1430 mg
  • Vitamín A 1430 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pudinkové formičky, ve kterých budeme péct, vytřeme voňavým olejem. Do pánve vsypeme 170 g pískového cukru, přidáme 3 lžíce vody a za stálého míchání uvaříme zlatý karamel, který nalijeme do misek. Vyšleháme smetanu s cukrem, vejci a vanilkovým cukrem. Směs přecedíme přes jemné síto a nalijeme do formiček, které umístíme na hlubší plech, do nějž jsme nalili vařící vodu. Vaříme pomalu ve vodní lázni v předehřáté troubě za teploty 150 - 160°C přibližně 25 - 40 minut (podle velikosti a obsahu formiček).

  • 2

    Abychom zjistili, že je pudink hotový, píchneme do jeho středu špejlí - pokud karamelová šťáva vytéká z otvoru, je pudink již upečený. Maliny omyjeme a necháme okapat.

  • 3

    Pudink ponecháme ve formičkách do vychladnutí, poté vyklopíme na talířky, ozdobíme plátky mandlí, čerstvými malinami a podáváme.

Komentáře k receptu