Sladký chléb alá brioška

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Čokoláda mléčná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 3399.2 mg
  • Vitamín A 3399.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekárny dáme na spodek vlažné mléko, vejce, která už nejsou studená z lednice a lžičku soli. Poté nasypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Necháme umíchat těsto – těsně před koncem přidáme čokoládu – buď si koupíme již hotové čokoládové vločky, nebo tabulku čokolády nakrájíme.

  • 2

    Pečeme 30 – 40 minut.

  • 3

    Recept lze samozřejmě připravit i bez pekárny – smícháme všechny suroviny, necháme je hodinu kynout, propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180 °C na 30-40 minut péct.

Komentáře k receptu