Housky z jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka žitná bílá
  • 42 g Droždí
  • 150 g Mouka chlebová
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 225.1 mg
  • Vláknina 7470 mg
  • Vitamín A 7470 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, promícháme s několika lžícemi vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbývající suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pod utěrkou ho necháme asi 60 minut kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta tvoříme velké bochánky, klademe na pečicím papírem vyložený plech a housky necháme ještě asi 20 minut. Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.

Komentáře k receptu