Mrkvánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 180 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 75.9 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 5328.8 mg
  • Vitamín A 5328.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    300 g mrkev

  • 2

    180 g cukr krupice

  • 3

    350 g mouka polohrubá

  • 4

    2 ks vejce

  • 5

    1 ks kypřicí

  • 6

    1 ks cukr vanilka

  • 7

    200 ml smetana

  • 8

    2 lžíce olej

  • 9

    1 špetka sůl

  • 10

    Na vymazání a vysypání:

  • 11

    40 g máslo

  • 12

    4 lžíce mouka hrubá

  • 13

    Na namazání:

  • 14

    5 lžíce marmeláda

  • 15

    Hluboký plech vymažeme rozpuštěným máslem, po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C. Oloupanou mrkev nastrouháme najemno.

  • 16

    V míse promícháme všechny sypké suroviny, do nich postupně vmícháme tekuté suroviny.

  • 17

    Hotové, hladké těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.

  • 18

    Po vychladnutí řezy nakrájíme na kostky, překrojíme a mažeme marmeládou.

Komentáře k receptu