Salát z okurek a kapií s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 529.4 mg
  • Vláknina 2459.8 mg
  • Vitamín A 2459.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na slabé plátky.

  • 2

    Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na úzké nudličky.

  • 3

    Obojí zeleninu pokapeme zředěným octem, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec pokryjeme nerozkvedlanou smetanou a ozdobíme rajčetem a petrželkou.

Komentáře k receptu