Salát ze žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 kg Žampiony čerstvé
  • 1 šálek Majolka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 236 mg
  • Vláknina 4359.8 mg
  • Vitamín A 4359.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a dusíme je na másle na mírném ohni, až se odpaří všechna voda - houby nesmějí zrůžovět. Opepříme je a necháme vychladnout.

  • 2

    Žampiony smícháme s majolkou ochucenou citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme na listech hlávkového salátu.

Komentáře k receptu