Salát z volské tlamy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí líčka
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 3146 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234.4 mg
  • Vláknina 8845.8 mg
  • Vitamín A 8845.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Přidáme pokrájená rajčata a okurky.

  • 3

    Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou.

  • 4

    Necháme několik hodin uležet v chladu.

  • 5

    Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

  • 6

Komentáře k receptu