Těstoviny se zelím a sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 500.9 mg
- Vláknina 11832.2 mg
- Vitamín A 11832.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, necháme okapat. 
- 
                                2Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přilijeme smetanu, rozpustíme v ní Gorgonzolu a zvolna povaříme, až omáčka zhoustne. 
- 
                                3Očištěné zelí pokrájíme na nudličky, povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                4Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na kostiky. Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi do zlatova. 
- 
                                5Sýrovou omáčku podle chuti přisolíme a opepříme, smícháme s těstovinami, zeleninou a pokrm posypeme piniemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        