Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 220 g Klobása - Čabajka
 - 450 g Těstoviny Penne
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 713.3 mg
 - Vláknina 9169.8 mg
 - Vitamín A 9169.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.
 - 
                                2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.