Kuskus s tykví
Suroviny
- 400 g Kuskus
 - 200 g Lilek
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 150 g Tykev
 - 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 500 ml Voda pitná
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cuketa
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 4 ks Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 965.4 mg
 - Vláknina 24848.2 mg
 - Vitamín A 24848.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuskus zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme asi 5 minut stát. Slijeme a udržujeme na teplém místě.
 - 
                                2
Cukety, rajčata, lilky, zelí a fazole omyjeme, osušíme. Omytá rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, lilek a dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a fazole překrojíme na poloviny.
 - 
                                3
Oloupaný, nasekaný česnek a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme tykev, fazole a zelí a vše dusíme 4 minuty. Zeleninu přelijeme vývarem se špetkou šafránu, přidáme rajčata s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Kuskus se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme snítkami koriandru.