Penne s paprikovým krémem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 721 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 17.4 mg
 - Draslík 193.6 mg
 - Vláknina 3462.5 mg
 - Vitamín A 3462.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky upečeme zprudka dočerna, na pár minut přiklopíme, oloupeme a nakrájíme je na proužky. Najemno nasekáme cibuli, osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriky a zeleninový vývar. Ztlumíme a podusíme 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, na závěr vše rozmixujeme dohromady se smetanou.
 - 
                                2
Penne ve slané vodě uvaříme, dovaříme je s paprikovou omáčkou a ještě teplé podáváme.
 - 
                                3
Ozdobíme mandlovými lupínky, které jsme opražili několik minut na pánvi.