Tortelli s kaštany a artyčoky
Suroviny
- 60 g Mouka z jedlých kaštanů
 - 200 g Sýr Ricotta
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Artyčoky
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1085 kcal
 - Sacharidy 158 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1632 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 121 g
 - Cholesterol 312.3 mg
 - Draslík 3878.5 mg
 - Vláknina 115630 mg
 - Vitamín A 115630 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ricottu smícháme se žloutkem a sýrem. Ořechy opražíme, najemno nasekáme, smícháme se sýry, osolíme, opepříme. Mouky zaděláme s vejci, špetkou soli a lžící oleje. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, utvoříme tortelli se sýrovou náplní. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké dílky. Osmahneme je na pánvi s olejem a česnekem, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
 - 
                                2
Tortelli uvaříme v osolené vodě 3-4 minuty, scedíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme artyčoky, kolem nich upravíme tortelli, posypeme nastrouhaným sýrem parmezánem a ozdobíme kerblíkem.