Těstoviny se smetanou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 459 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 29.3 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu, zůstane nám 200 g. Chřest šikmo nakrájíme.
 - 
                                2
Tužší kousky chřestu spaříme ve vroucí osolené vodě na 2 minuty, špičky pouze 1 minutu. Poté ihned omyjeme ve studené vodě a dáme stranou.
 - 
                                3
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme při mírné teplotě, dokud omáčka nezhoustne. Poté vložíme chřest, víno a 1/2 nastrouhaného parmezánu. Ochutnáme, dokořeníme a udržujeme na mírném ohni.
 - 
                                4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.