Krůtí minestrone
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 150 g Hrášek
 - 200 g Krůtí prsa
 - 60 g Mrkev kořen
 - 70 g Špagety, Makarony
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 150 g Zelí hlávkové bílé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Celer řapíkatý
 - 5 g Koriandr mletý
 - 5 g Oregano sušené
 - 10 ml Olej olivový
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 571 mg
 - Vláknina 10536.4 mg
 - Vitamín A 10536.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej. Do hrnce pak vsypeme nudličky a 2 minuty smažíme, potom přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a za stálého míchání je necháme mírně zezlátnout. Přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev a smažíme asi 1 minutu.
 - 
                                2
Rajčata nakrájíme a vložíme do hrnce i se šťávou z konzervy, přidáme vodu, pepř, oregano, koření a petrželku. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
 - 
                                3
Přidáme nakrouhané zelí, vsypeme makaróny, hrášek a vaříme ještě 15 minut.