Pappardelle s omáčkou z králíka
Suroviny
- 15 g Houby sušené
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 40 g Slanina vepřová
 - 250 g Králičí maso
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Těstoviny Pappardelle
 - 175 ml Voda pitná
 - 15 ml Olej olivový
 - 90 ml Víno bílé
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 49.9 mg
 - Draslík 505 mg
 - Vláknina 8266.5 mg
 - Vitamín A 8266.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby dáme do misky, přilijeme teplou vodu a necháme 20 minut máčet. Zeleninu nakrájíme na drobné kousky. Bobkové listy mírně natrhneme, aby pustily více chuti.
 - 
                                2
V hluboké pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, slaninu a petržel. Smažíme 5 minut.
 - 
                                3
Přidáme králičí maso a smažíme po obou stranách 4 minuty. Přilijeme víno a krátce povaříme, aby se omáčka mírně vyvařila. Poté přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Houby slijeme a vodu, ve které se máčely, přilijeme do omáčky. Houby rozkrájíme a vložíme spolu s bobkovými listy do pánve. Dle chuti opepříme a osolíme. Dobře zamícháme, přikryjeme pánev a dusíme 40 minut, až je králičí maso měkké. Občas zamícháme.
 - 
                                4
Pánev odstavíme z ohně a králičí maso vyjmeme a nakrájíme ho na jednotlivá sousta. Maso vrátíme do omáčky, ochutnáme a dle potřeby dosolíme a dopepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím omáčku znovu ohřejeme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenou petrželí.