Polévka s jehněčím masem a těstovinami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1058 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 282.2 mg
- Vláknina 9213.4 mg
- Vitamín A 9213.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 679.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso. 
- 
                                2Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut. 
- 
                                3Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        