Mořský okoun s olivovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Špagety, Makarony
 - 175 g Olivy zelené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Šalotka
 - 1 ks Citrony
 - 8 plátek Okouník mořský
 - 1.5 l Voda pitná
 - 3 dl Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Kapary
 - 4 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1155 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 121 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 952.2 mg
 - Vláknina 12486.2 mg
 - Vitamín A 12486.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.
 - 
                                3
V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.
 - 
                                4
Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.