Pappardelle s houbami
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Těstoviny Pappardelle
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.5 špetka Pepř cayenský
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 63.4 mg
 - Draslík 560.7 mg
 - Vláknina 11259.5 mg
 - Vitamín A 11259.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple.
 - 
                                2
Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                4
K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.