Conchiglie s lososem a koprem
Suroviny
- 200 g Těstoviny Conchiglie
- 150 g Hrášek
- 200 g Losos uzený
- 150 g Jogurt bílý
- 150 g Créme fraiche
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 23 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 161 mg
- Draslík 414.8 mg
- Vláknina 6225.8 mg
- Vitamín A 6225.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje. 
- 
                                2Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme. 
- 
                                3V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        