Rybízovo-jablečný koláč
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 50 g Hrozinky
 - 500 g Jablka
 - 100 g Tuk Hera jedlý
 - 50 g Cukr krupice
 - 220 g Mouka polohrubá
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 587 mg
 - Vláknina 12427.7 mg
 - Vitamín A 12427.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme.
 - 
                                2
Druhý den je nastrouháme.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory.
 - 
                                5
Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly.
 - 
                                6
Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.
 - 
                                7
Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy.
 - 
                                8
Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji.
 - 
                                9
Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova.