Penne s ligurskou omáčkou z mandlí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 35 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 170.2 mg
- Vláknina 3985 mg
- Vitamín A 3985 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jemně nastrouháme parmezán a omyjeme bazalku. Očistíme, opláchneme a vytřepeme pórek, který podélně překrojíme a dáme stranou oschnout. 
- 
                                2Mandlové plátky jednotlivě rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pod grilem lehce opečeme dozlatova. Pokud nemáme gril, můžeme je opéct i na suché teflonové pánvi za stálého míchání. Větší část opečených mandlí (100g) nasypeme spolu s toastovým chlebem do hmoždíře, kde je rozmělníme se špetkou soli. Je možné použít i elektrický sekáček. Rozdrcenou mandlovou směs smícháme s olejem a zakysanou smetanou, dle chutí okořeníme pepřem. 
- 
                                3Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne uvaříme na skus dle návodu. Během vaření těstovin nakrájíme pórek na tenké proužky a blanšírujeme v osolené vodě zhruba 5 minut. Po slití necháme pórek okapat a dáme zchladit. 
- 
                                4Uvařené těstoviny na skus slijeme přes síto, po okapání smícháme s připravenou omáčkou a nakrájeným pórkem. Pokrm rozdělíme na předem nahřáté talíře, posypeme parmezánem a zbytkem mandlí. Na závěr ozdobíme lístky bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        