Polévka s těstovinami, cizrnou a paprikou
Suroviny
- 160 g Těstoviny konzumní
 - 400 g Cizrna konzervovaná
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 13 dl Vývar drůbeží
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1379 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 348.2 mg
 - Vláknina 11493.2 mg
 - Vitamín A 11493.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme,papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, omyjeme je studenou vodou a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme do něj majoránku, krátce osmažíme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek. Přilijeme vývar, přisypeme cizrnu, opepříme, osolíme a necháme přikryté pokličkou přibližně 30 minut vařit. Potom do polévky přidáme nakrájené papriky a těstoviny, vše vaříme, dokud papriky a těstoviny nezměknou.
 - 
                                3
Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.