Penne s hovězím ragú a houbami
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Passata (drcená rajčata)
 - 400 g Těstoviny Penne
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 7 g Majoránka
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 747 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 112.2 mg
 - Draslík 328.1 mg
 - Vláknina 2600 mg
 - Vitamín A 2600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na oleji dozlatova.
 - 
                                2
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme a přidáme k masu. Opékáme, aby trochu změkly.
 - 
                                3
Poté přidáme žampiony. Chvilku podusíme.
 - 
                                4
Přidáme passatu, vývar, část majoránky a bobkový list. Osolíme, opepříme a dusíme 2 - 2,5 hod.
 - 
                                5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
 - 
                                6
Těstoviny podáváme přelité hovězím ragú, posypané parmezánem a majoránkou.