Rychlé těstoviny penne s tuňákem
Suroviny
- 160 g Těstoviny Farfalle
- 120 g Balkánský sýr
- 85 g Tuňák kousky ve vlastní šťávě
- 4 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř 4 barev
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 7 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 20.3 mg
- Vláknina 4778 mg
- Vitamín A 4778 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé. 
- 
                                2Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky. 
- 
                                3V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        