Kuskusový salát s mořskými plody a čerstvou mátou
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Kalamáry
- 300 g Kuskus
- 125 ml Olej olivový
- 50 ml Citronová šťáva
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Celerové semínko
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Celer řapíkatý
- 6 ks Cibulka jarní
- 20 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 25 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 166.4 mg
- Draslík 548.4 mg
- Vláknina 7828.3 mg
- Vitamín A 7828.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olivový olej, citronovou šťávu, česnek a celerové semínko smícháme. 
- 
                                2Osolíme, opepříme a dáme stranou. 
- 
                                3Kurkumu a kmín vmícháme do vroucího vývaru. 
- 
                                4Přidáme sépii a krevety a 2 minuty vaříme, dokud nejsou krevety oranžové. 
- 
                                5Poté plody z vývaru vyjmeme. 
- 
                                6Do velké mísy dáme kuskus a zalijeme bylinkovým vývarem. Promícháme a zakryjeme poklicí, dokud se vývar nevstřebá. 
- 
                                7Kuskus promícháme, přidáme směs krevet a sépie, řapíkatý celer, rajčata, jarní cibulky a mátu. 
- 
                                8Přilijeme zálivku a promícháme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        