Kuskus jehněčí
Suroviny
- 350 g Jehněčí maso
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Kuskus
- 425 g Cizrna
- 0.47 kávová lžička Olej olivový
- 3 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Harissa pasta
- 1 ks Citrony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 17 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 71.4 mg
- Draslík 450.6 mg
- Vláknina 18937.2 mg
- Vitamín A 18937.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 833.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Citronovou šťávu promícháme s pokrájenou cibulí a dáme do pánve, přidáme šafrán, skořici, med a pokrájenou papriku. Přilijeme vývar a vše přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 5 minut. 
- 
                                2V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájené jehněčí maso. Maso poté vyndáme a dáme do pánve s cibulí a paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata, cizrnu a pastu harisa. Promícháme a přivedeme k varu, vaříme 20 minut bez pokličky. 
- 
                                3Do vody dáme nabobtnat kuskus dle návodu. Poté vložíme do cedníku vyloženého plátnem a uvaříme nad velkým hrncem vařící vody v páře pod pokličkou. 
- 
                                4Kuskus dáme na servírovací mísu, posypeme skořicí. Kuskus přelijeme hotovým pokrmem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        