Čínský zvěřinový vývar s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Celer - nať
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Zázvor celý
  • 30 g Zázvor celý
  • 250 g Zelí hlávkové červené
  • 200 g Petržel kořen
  • 600 g Jelení maso
  • 500 g Kosti srnčí
  • 50 g Nudle skleněné
  • 50 g Ucho Jidášovo
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 0.5 l Víno červené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.5 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 1497.5 mg
  • Vláknina 35812.7 mg
  • Vitamín A 35812.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme.

  • 3

    Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut.

  • 5

    V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami

  • 6

    a podáváme.

  • 7

    Zvěřinový bujon [28678]:

  • 8

    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

  • 9

    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 10

    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

  • 11

    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

  • 12

    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře k receptu