Salát z čínského zelí s nudlemi
Suroviny
- 200 g Nudle rýžové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 ks Kapusta kadeřavá
 - 8 ks Šalotka
 - 4 ks Zelí čínské
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Mandle plátky
 - 4 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1643.9 mg
 - Vláknina 10338 mg
 - Vitamín A 10338 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce s horkou vodou dáme čínské nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy.
 - 
                                2
Mezitím na tenké proužky nakrájíme kadeřavou kapustu a mladé čínské zelí, na kolečka oloupané střední šalotky a nahrubo čerstvý koriandr. Na suché pánvi dozlatova opražíme piniové oříšky a mandlové plátky. Nakrájenou zeleninu a koriandr s praženými oříšky a mandlemi přidáme do mísy k nudlím a dobře promícháme.
 - 
                                3
Na dresink dohusta ušleháme arašídový olej s octem balsamico, citrónovou šťávou, sójovou omáčkou, hnědým třtinovým cukrem, solí a drceným pepřem. Dresink vmícháme do salátového základu.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme na misky a servírujeme.