Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 11 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.4 mg
- Vláknina 6230 mg
- Vitamín A 6230 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji. 
- 
                                2Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou. 
- 
                                3Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem. 
- 
                                4Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        