Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 644.2 mg
  • Vláknina 1052.8 mg
  • Vitamín A 1052.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé žampiony očistíme, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm za stálého míchání ze všech stran opečeme. Pak přidáme žampiony a vše ještě chvíli opékáme. Do pánve přilijeme víno, přimícháme smetanu a vše za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Omáčku pak ještě dochutíme citronovou šťávou a případně i pepřem a solí.

  • 4

    Těstoviny dáme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme je doměkka. Uvařené těstoviny slijeme a rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim maso s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu