Penne s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Těstoviny Penne
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Anglická slanina
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 362.6 mg
  • Vláknina 999.8 mg
  • Vitamín A 999.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi do křupava. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Na výpeku ze všech stran opečeme očištěné houby. Přidáme těstoviny a zamícháme.

  • 3

    Smícháme zakysanou a sladkou smetanu a opatrně přelijeme pokrm. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme opečenou slaninu a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu