Penne s fazolovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé
  • 200 g Těstoviny Penne
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 933.5 mg
  • Vláknina 15476.2 mg
  • Vitamín A 15476.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 140°C.

  • 2

    Do mixéru dáme fazole, česnek nasekaný na kousky a petrželku a vše rozmixujeme dohladka. Během mixování pomalu přidáváme olej a worcester. Chceme-li, aby měla omáčka konzistenci smetany, přidáme také trochu tekutiny z fazolí. Směs okořeníme solí a pepřem a v zapékací míse dáme do horké trouby krátce zapéct na dobu, kdy se vaří těstoviny.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme těstoviny a po scezení je vložíme do misky s fazolovou směsí. Řádně promícháme.

  • 4

    Posypeme bazalkou a podáváme s parmezánem.

Komentáře k receptu