Penne se sardelemi a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Paprika žlutá
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 12 ks Sardel
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 0.5 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 283.2 mg
  • Vláknina 2426.9 mg
  • Vitamín A 2426.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 230.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, podélně překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme a vložíme do trouby. Ohříváme dokud slupka nepopraská, abychom ji mohli stáhnout. Oloupanou papriku nakrájíme na nudličky. Stružky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Sardele namočíme na chvíli do vody. Poté je necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Kapary vyjmeme z nálevu a necháme okapat.

  • 2

    3 lžíce olivového oleje rozpálíme na větší pánvi, vložíme česnek a na mírném ohni ho doměkka podusíme spolu se sardelemi a paprikou.

  • 3

    Na pánev přidáme kapary a několik minut dusíme. Opláchneme lístky máty a bazalky, osušíme a nasekáme najemno. Bylinky přidáme ke směsi na pánev a promícháme. Poté přidáme uvařené těstoviny.

  • 4

    K těstovinám přilijeme zbytek oleje, vše promícháme a prohříváme asi 2-3 minuty. Připravíme na talíře a posypeme čerstvě mletým pepřem. Teplé podáváme.

Komentáře k receptu