Penne s cibulkou a salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 200 g Salám měkký
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 700 g Sýr Provolone
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1209 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 2544 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 768.4 mg
  • Vláknina 4558.8 mg
  • Vitamín A 4558.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na proužky a stroužky česneku pomocí lisu na česnek prolisujeme. Salám nakrájíme též na proužky a sýr provolone na nudličky.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmažíme. K cibuli přidáme prolisovaný česnek, salám, promícháme a krátce osmažíme. Vše podlijeme vínem a na silném ohni necháme vyvařit.

  • 3

    Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Nakrájená rajčata přidáme na pánev. Dochutíme rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dusíme na mírném ohni cca 30 minut. Poté přidáme do omáčky nakrájený sýr a necháme ho roztavit. Omáčku odstavíme. Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme parmezán. Těstoviny přidáme na pánvičku k salámu a rajčatům. Vše promícháme a 1-2 minuty na mírném ohni prohřejeme. Přidáme 1/2 parmezánu. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.

Komentáře k receptu