Penne s fenyklovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory sladké (Batáty)
  • 200 g Těstoviny Penne
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 770.4 mg
  • Vláknina 8775.4 mg
  • Vitamín A 8775.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme. Očistíme fenykl, omyjeme ho a i s natí najemno nasekáme.

  • 2

    Konzervu se sladkými bramborami otevřeme, brambory dáme do cedníku a necháme dobře okapat. Poté je nakrájíme na větší kostičky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olivový olej a fenykl s bramborami na něm asi 10 minut podusíme. Zeleninu v pánvi vidličkou rozmačkáme a dochutíme solí, pepřem, mletým anýzem, hřebíčkem a novým kořením.

  • 4

    Zeleninu přelijeme zeleninovým vývarem a povaříme další 2 - 3 minuty. Nakonec přimícháme smetanu.

  • 5

    Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Nízkou zapékací mísu vymažeme olejem a na dno položíme penne. Těstoviny přelijeme fenyklovou směsí.

  • 6

    Nastrouháme sýr ricotta a nasypeme ho navrch. Zapékací místu vložíme do horní části trouby a zapékáme 5 - 6 minut.

  • 7

    Dozlatova zapečený nákyp vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu