Penne s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Mascarpone
  • 100 g Fazole červené sterilované
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 350 g Těstoviny penne
  • 3500 ml Voda pitná
  • 1.77 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2059 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 174.6 mg
  • Vláknina 9922.5 mg
  • Vitamín A 9922.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Nakládané fazole a kukuřici scedíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme fazole s kukuřicí, podusíme 3 minuty, přimícháme mascarpone, posekaný koriandr, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu