Penne s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 125 g Těstoviny konzumní
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 2723 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 72.8 mg
  • Vláknina 2275 mg
  • Vitamín A 2275 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.

Komentáře k receptu