Penne s klobáskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 250 g Klobása vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 708.8 mg
  • Vláknina 8915 mg
  • Vitamín A 8915 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 litry osolené vody, do které můžeme dát kapku olivového oleje. Vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu.

  • 2

    Během vaření těstovin očistíme brokolici, kterou rozdělíme na jednotlivé růžičky. Umyjeme ve studené vodě a vhodíme do vroucí, dostatečně osolené vody, kde brokolici krátce blanšírujeme, slijeme, rychle zchladíme a necháme okapat na sítu.

  • 3

    Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobné kostičky a vhodíme na pánev s rozehřátým olejem. Po zesklovatění přidáme klobásku nakrájenou na kolečka a necháme spolu krátce opékat.

  • 4

    Uvařené těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce vykapat a přidáme spolu s brokolicí na pánev s opečenou klobáskou a cibulí. Dle chutí osolíme a opepříme, opatrně promícháme a těsně před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem.

Komentáře k receptu