Penne s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Brusinky sušené
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 270.6 mg
  • Vláknina 9247.5 mg
  • Vitamín A 9247.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme celer, opláchneme a nakrájíme na šikmé plátky. Oloupeme mrkev a uděláme z ní špalíky. Opláchneme paprikové lusky, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, krájíme na plátky. Po oloupání česnek pokrájíme na plátky a cibuli na kostičky.

  • 2

    Přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme Penne a vaříme "na skus" dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme okapat.

  • 3

    Rozpálíme na pánvi olivový olej, vložíme nejprve česnek s cibulí, poté zbytek zeleniny. Opékáme za občasného míchání zhruba 10 minut.

  • 4

    Opláchneme a osušíme rozmarýn, jehličky odtrháme od stonku. Rozlámeme vlašské ořechy a spolu s brusinkami i rozmarýnem je smícháme se zeleninou, opékáme dalších 5 minut. Na závěr osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu.

  • 5

    Penne promícháme se směsí a podáváme na přehřátých talířích.

Komentáře k receptu