Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Penne
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Víno červené
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516.7 mg
  • Vláknina 15579.5 mg
  • Vitamín A 15579.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej a začneme smažit na drobno pokrájenou cibuli. Po třech minutách do pánve prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer.

  • 2

    Po dalších pěti minutách přidáme rajčata, chilli a provensálské koření. Vše důkladně promícháme, přidáme cizrnu, víno, sůl pepř a bobkový list. Vše zakryjeme pokličkou, při občasném zamíchání dusíme za mírné teploty deset minut.

  • 3

    Na závěr přidáme omáčku k těstovinám a podáváme.

Komentáře k receptu