Kuřecí řízky po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Bazalka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.69 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 6 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 283.8 mg
  • Draslík 1216.2 mg
  • Vláknina 7496 mg
  • Vitamín A 7496 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a spolu se 100 ml vody přidáme k cibuli. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Na mírném ohni zvolna dusíme asi 10 minut.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté kuřecí řízky osolíme a opepříme. Obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Řízky smažíme z každé strany asi 4 minuty.

  • 3

    Uvařené špagety upravíme na talíře s omáčkou a smaženými řízky. Pokrm ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu