Uhlířské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 40 g Sýr Ricotta
  • 400 g Špagety
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 116.5 mg
  • Vláknina 92.3 mg
  • Vitamín A 92.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýry nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a rozšleháme, dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme v něm nakrájenou slaninu a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme uvařené okapané špagety, přilijeme rozšlehaná vajíčka a polovinu nastrouhaných sýrů a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak přisypeme zbylé nastrouhané sýry a ihned podáváme.

Komentáře k receptu