Ryba pečená v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 291034 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 189 mg
 - Draslík 1885.5 mg
 - Vláknina 21100 mg
 - Vitamín A 21100 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.7 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.
 - 
                                2
Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.
 - 
                                3
Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.
 - 
                                4
Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.