Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 63 mg
 - Draslík 1073.2 mg
 - Vláknina 17396.8 mg
 - Vitamín A 17396.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.7 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C.
 - 
                                2
Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená.
 - 
                                3
Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet.
 - 
                                4
Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři.