Kapr pečený na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 338 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 195 mg
 - Draslík 1467.4 mg
 - Vláknina 26500 mg
 - Vitamín A 26500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme, okořeníme drceným celým pepřem a vložíme na velkou pánev vymazanou máslem. Kousek másla položíme i na kapra, posypeme šalvějí a rychle upečeme v troubě.
 - 
                                2
Podáváme s vypečenou šťávou.