Hovězí v pivu
Suroviny
- 40 g Cukr třtinový
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 6 g Bobkový list
 - 6 g Bazalka
 - 6 g Šalvěj čerstvá
 - 6 g Rozmarýn čerstvý
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 ml Olej olivový
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 5 dl Hovězí vývar základní
 - 1 kg Hovězí svíčková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1257 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1125.9 mg
 - Vláknina 4806.5 mg
 - Vitamín A 4806.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme.
 - 
                                2
Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct.
 - 
                                3
Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou.