Älplermagronen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 487.2 mg
 - Vláknina 6771 mg
 - Vitamín A 6771 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 789.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Mléko osolíme, přidáme 1/4l vody a přivedeme k varu. Brambory v něm povaříme cca 5min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli orestujeme cca 10min dozlatova. Troubu rozpálíme na 200C. Sýr pokrájíme na malé kostičky.
 - 
                                3
Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min. Ihned podáváme.