Kachna pekingská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1292 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 351 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 32.1 mg
 - Vláknina 1220 mg
 - Vitamín A 1220 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.
 - 
                                2
Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.
 - 
                                3
Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.
 - 
                                4
V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.
 - 
                                5
Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.
 - 
                                6
Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.