Nákyp z páleného těsta
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 80 g Cukr moučkový
 - 5 ks Jablka
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 322.7 mg
 - Draslík 293.1 mg
 - Vláknina 8619.4 mg
 - Vitamín A 8619.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 178.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu smícháme mouku s mlékem a zahříváme, až se těsto přestane chytat dna. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme máslo, cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Formu vymažeme a vysypeme, rozložíme do ní oloupaná a udušená jablka, přelijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme cukrem a ihned teplý podáváme.